joi, 3 iunie 2010

Puful de papagal si Astmul bronsic.

Despre acest subiect nu vorbeste nimeni pe internet asa ca eu mama decis sa rup tacerea in cazul pasarilor de companiie deoarece mi se pare inadmisibil sa incerci sa afli informati utile despre cersterea papagalilor iar unele din acele informati esentiale sa nu iti fie descrise.
Pentru inceput trebuie sa intelegeti ce este Astmul bronsic asa ca pe scurt:Astmul este o hiperactivitate alergica a bronsilor la anumiti alergeni unul din acesti alergeni in unele cazuri fiind si puful fin de papagali.
Crizele de astm apar atunci cand caile respiratorii se blocheaza, cauzand spasme si incapacitatea de a respira. Atacurile de astm pot fi minore dar si severe, si odata boala aparuta bolnavul de astm trebuie sa ia tratament pe tot parcursul vietii.
Astfel ca dupa cum se pare nu este ca si in cazul celor usor alergici la puful de papagal , iar persoanele care sufera de astm inainte sa isi cumpere un animal de companiie care ar putea sa ii provoace alergi astmatice trebuie mai intai sa intre ocazional in contact cu aceste animale iar daca nu sunt reacti adverse acesta poate sa isi achizitioneze un astfel de animal de companiie deoarece inseamna ca aceste animale nu ii vor afecte sanatatea si evolutia bolii numai ca trebuie sa respecte cu strictete regulile de igiena a pasarilor papagalilor de companie si obligatoriu sa foloseasca un ionizator in casa si un aerosol cu sare solida.
In cazul persoanelor sanatoase si a copiilor daca se respecta regulile de igiena la pasari de companiie cresterea acestor pasari nu provoaca astfel de imbolnaviri deoarece problema este mai complexa astmul nu apare numai in urma unui papagal ci in urma na nenumarate raceli netratate locuirea intrun spatiu cu umiditate mare si mucegai etc asa ca sper ca vam lamurit problemele iar in cazul celor mai precauti oameni de pe pamant sa stiti ca de ce te feresti deacea nu vei scapa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu